martes, 13 de enero de 2015

Al sur!

Alhoewel we van plan waren de complete comunidad Valencia te verkennen, besluiten we na twee weken verblijf in de provincie Alicante toch niet naar de provincie Castellón te gaan. We kunnen de roep van het zuiden niet weerstaan: we gaan naar Andalucía.

Dat betekent dat we ons stadje (en palacio Benavent) vaarwel moeten zeggen. Met enige pijn in het hart, dat wel. Op drie januari rijden we naar het zuiden, na wat inkopen op de zonnige zaterdagmarkt van Benissa.

Van 3 tot 10 januari verblijven we in de provincie Almería (comunidad Andalucía). Onderweg ernaartoe zakt de zon in onze autoruit. Ik kan geen hand voor ogen zien. Bij wijze van spreken dan (ik maak self ff een 'handie' of op z'n Spaans 'una automano').
We hebben op de valreep een huis kunnen regelen en dat huis ziet er van buiten zo uit:

Rondom de woning is het woest en ledig. We zijn in, misschien wel, het mooiste natuurpark van Andalucía: Cabo de Gata. Er zijn mensen die het hier droog en dor vinden - en dat is het ook; wij vinden het hier adembenemend mooi. Een woest maanlandschap met een wilde kustlijn. Daarover straks meer. Eerst terug naar het huis. Dat ziet er van binnen zo uit:
 

Hier houden we het wel een week vol.

In deze week wandelen we veel, maar we gebruiken ook vaak de auto, om het park zo veel mogelijk te kunnen exploreren. Het is praktisch iedere dag schitterend weer met overdag een aangename temperatuur ('s avonds moet de kachel aan). Om terug te komen op het landschap: ik laat wat foto's zien. Kan je zelf bepalen wat je ervan vindt. Ik ga je natuurlijk niet beïnvloeden, maar dit is toch van een contrastrijke schoonheid?

  



















No hay comentarios:

Publicar un comentario