lunes, 22 de diciembre de 2014

tapas in Sagardi

Eten we (drie) spruitjes?

Het is maandag (15 december) en zelfs in Valencia zijn maandagen saaier dan saai. We hangen wat op de bank, doen boodschappen en zoeken naar huizen, op het internet. Na een tiental gapen en geeuwen is het mooi geweest: we gaan de stad in, eten en drinken. Daar knapt een mens van op!

We worden begeleid in deze actie door de tweede generatie van de familie Van der Spruit-van der Boon. Zij raadt ons aan om naar Sagardi te gaan.
En natuurlijk volgen wij deze wijze raad braaf op.

Buiten is het donker en redelijk koud, zeker voor Valenciaanse begrippen. Het regent zelfs een beetje. Eenmaal aangekomen bij Sagardi (dat midden in het stadscentrum ligt) worden we verwelkomd door een aardige jongedame. Zodra we plaatsgenomen hebben, krijgen we een bord aangereikt. Het is de bedoeling dat we zelf de pinchos uit de 'mostrador' kiezen. Geen gemakkelijke opdracht, want alles ziet er even lekker uit.


Toch lukt het ons om een keuze te maken. Op een gegeven moment krijgen we zelfs meer dan driemaal een bord vol  ...
We proeven geitenkaas met walnoten, sardines met kool en kersen, tonijn met wasabi, van alles en nog wat. Voor ons zijn deze overheerlijke pinchos voor eeuwig verbonden met (de!) spruitjes ;-)
Ik denk dat maandag 'spruitjesdag' gaat worden ...


Zie je de 'palitos' op het bord liggen? Dat is de rekening!
Als je uitgegeten bent, telt men het aantal stokjes en aan de hand daarvan (plus het aantal drankjes) wordt de rekening bepaald.

Na die betaald te hebben, lopen we naar huis. In de regen. Maar na het bezoek aan Sagardi kan die ons niet meer deren: wij hebben een topavond gehad!










No hay comentarios:

Publicar un comentario