lunes, 22 de diciembre de 2014

kunst en wetenschap


Het integratieproces gaat door: opdracht 2

Integreren? Daar moet je wat voor doen! Dus op naar opdracht 2: een bezoek aan la ciudad de las artes y ciencias. Deze voeren we uit in naam van Nelleke en Stef.
Omdat het weer niet geweldig is, besluiten we een binnenactiviteit te gaan ondernemen: we gaan naar het Museo de las Ciencias. En dat ligt uiteraard in die 'stad'. We hebben geluk, want regenen doet het nog niet. We kunnen dus droog door het Turia-park naar het museum lopen. 

Op zondag is het in het Turia-park drukker dan doordeweeks. 'Iedereen' jogt, fietst, laat z'n hond uit én drinkt koffie. 


Dat laatste gaan wij ook maar eerst eens doen.
Na de koffie worden we verrast door jazz-geluiden. Wat blijkt? Blije Valencianen maken er een dansje. 't Is geen tango (Nelleke en Stef :-) maar 't ziet er vrolijk uit! Kijk en luister!

filmpje wil niet, te groot ...
Enfin, na dit intermezzo lopen we door naar het Museo de las Ciencias Príncipe Felipe. Het is een bijzonder gebouw.
Eigenlijk moet je kinderen meenemen naar dit museum, want het is verboden de museumstukken níet aan te raken. Maar we zullen het kind in onszelf moeten aanspreken  ...
We vermaken ons prima en soms verbazen we ons over dat wat we zien.

Deze kuikens moeten het na de geboorte 12 uur zonder eten stellen om gevrijwaard te blijven van allerlei infecties (maar ik twijfel tijdens het schrijven aan de juistheid van dit gegeven; lever dus gerust commentaar). Ze maken deel uit van de levende museumstukken op de afdeling 'el milagro de nacimiento'. 

Het museum is de moeite van het bezoeken waard: mooie uitspraken,

de slinger van Foucault,
en sowieso het fantastische gebouw (inclusief ons DNA).

Meer weten? Ga naar http://www.cac.es/museo/

Na al deze geestelijke verrijking knorren onze aardse magen en daarom begeven we ons naar het centrum voor koffie met taart.
En daarmee is onze dag weer in balans.







1 comentario: