viernes, 25 de diciembre de 2015

el jardín botánico en otoño

Vandaag is een prachtige herfstdag. We gaan naar buiten! Het is begin oktober en dat betekent dat het niet meer zo bloedheet is als in de zomer. Niet alleen de temperatuur is aan het veranderen ook de natuur verruilt haar zomerdracht voor herfstpracht ("madre mia, qué poeta soy") en daarom gaan we naar de botanische tuin, zodat we het najaar in al zijn glorie kunnen aanschouwen.

Of haar eigen tuin de inspiratiebron is geweest voor deze activiteit weet ik niet, maar Geke nodigt ons uit om naar deze plek te gaan.

 

De tuin ligt niet in onze 'barrio' maar in de wijk 'El Botánic' (hoe verrassend). Het is ongeveer een uurtje lopen en dat doen we graag. We moeten dwars door de oude wijk El Carmen en daar kun je zomaar een bijzonder wezen in adamskostuum tegenkomen:


Tja, het mag dan herfst zijn, 't is hier nog steeds paradijselijk weertje ...

Zo ook in de jardín botánico:


En nog steeds is het een en ander in bloei:


 




De cactusafdeling doet het ook altijd goed:





 

De tuin is ook een waar kattenkoninkrijk:




In de tuin worden regelmatig concerten gegeven, vooral tijdens het zomerseizoen. Daarnaast is er vaak een expositie in het tuinhuis. Als wij er zijn is het thema duurzaamheid. Hieronder een greep uit de collectie:



 

Meer weten over de tuin? Ga naar http://www.jardibotanic.org/?idioma=_spa

We hebben het zo naar onze zin dat we de tijd een beetje kwijt zijn en we 'moeten' nog lunchen. Geke heeft ons geadviseerd naar 'Cocotte and Co' te gaan. Dat gaan we doen, maar dan moeten we wel eerst een end lopen, want het eettentje bevindt zich in een andere wijk dan de tuin.

Overigens, net buiten de tuinen is er ook veel moois te zien in de wijk 'Extramurs'.
Zoals muurschilderingen (ik zie hier een aanklacht in tegen de vluchtelingenproblematiek):


Tennisvelden achter de kerk:


Een mooi stadspark:



Na een fikse wandeling komen we aan bij 'Cocotte'. Helaas, gesloten!


We besluiten het de volgende dag weer te proberen. Na een wandeling door de stad bereiken we om een uur of twee (Spaanse lunchtijd) 'Cocotte'. Het regent niet vaak in Valencia maar als het regent, regent het goed. We komen aan als verzopen katten, maar gelukkig is de zaak nu open:


En we eten en drinken er zalig!





Mocht je ooit in Valencia vertoeven, ga er dan heen. Hier is de URL: http://cocotteandco.com/
Niet typisch Spaans, maar wel typisch lekker!